"Nakon objavljivanja snimka fizičkog napada na stariju ženu u domu Orenda u Peći, Jedinica inspekcije socijalne službe je odmah izvršila uviđaj, kao i intervjuisanje osoblja centra i svedoka slučaja", navodi se u saopštenju.

Zapisnik inspekcijskog nadzora je danas dostavljen Komisiji za licenciranje, koja je održala hitnu sjednicu na kojoj je doneta odluka o oduzimanju licence za pružanje socijalnih usluga domu "Orenda".

Odlukom Komisije dom za stare je dužan da o odluci obavesti porodice korisnika u roku od 24 časa, a do 7. novembra da ugasi delatnost pružanja socijalnih usluga, prenosi Kosovo onlajn.

Foto: Tviter/printskrin/@izlozba_poroka

 

Inače, snimak nasilja nad staricom zgrozio je javnost u regionu. O pomenutom napadu oglasili su se gotovo svi kosovski zvaničnici, koji su osudili potez radnice.

Na snimku, koji je postao viralan, vidi se kako dve medicinske sestre, Aurona Peljaj i Altina Redžepi, šamaraju nesrećnu staricu, dok Remize Kući snima. Osumnjičenima je određen jednomesečni pritvor, a Peljaj, koja na snimku drži staricu i stravično je udara, iznela je sramnu odbranu u policiji. Tvrdila je da je udarala staricu u samoodbrani.

(Blic)

BONUS VIDEO: SAOBRAĆAJNA NESREĆA KOD NIKŠIĆA: Jedna osoba poginula - ima povređenih

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".