Muzej, u gradu Badiraguato u severozapadnoj državi Sinaloa, mogao bi da ispriča priče o raznim narko-dilerima koji su rođeni u regionu, srcu moćnog kartela Sinaloa, piše meksički list Reforma.

Tema novog muzeja tek treba da bude finalizovana, rekao je Lopez u intervjuu koji je ove nedelje objavio Milenio, ali je sugerisao da je trgovina drogom "neopoziv deo priče".

 

 

- Ne možemo poreći našu istoriju... Moguće je da ćemo imati muzej posvećen trgovini drogom - rekao je Lopez, dodajući da je prioritet lokalne vlade podsticanje ekonomskog razvoja u regionu.

- Saslušaćemo muzejske stručnjake da nas posavetuju i vode kroz budući projekat. Nismo zatvoreni ni za jednu temu - dodao je.

Avigail Lopez, predstavnik predsedništva opštine rekao je za Rojters da je muzej u izgradnji, iako njegov sadržaj i tema još nisu finalizovani.

Guzman (65), osuđen je u NJujorku 2019. godine za trgovinu droge vredne više milijardi dolara u Sjedinjenim Državama kao i za zaveru za ubistvo neprijatelja, po osnovu njegove uloge vođe kartela Sinaloa.

Služi doživotnu kaznu u Supermaksu u Koloradu, najbezbednijem saveznom zatvoru u SAD.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".