Музеј, у граду Бадирагуато у северозападној држави Синалоа, могао би да исприча приче о разним нарко-дилерима који су рођени у региону, срцу моћног картела Синалоа, пише мексички лист Реформа.

Тема новог музеја тек треба да буде финализована, рекао је Лопез у интервјуу који је ове недеље објавио Миленио, али је сугерисао да је трговина дрогом "неопозив део приче".

 

 

- Не можемо порећи нашу историју... Могуће је да ћемо имати музеј посвећен трговини дрогом - рекао је Лопез, додајући да је приоритет локалне владе подстицање економског развоја у региону.

- Саслушаћемо музејске стручњаке да нас посаветују и воде кроз будући пројекат. Нисмо затворени ни за једну тему - додао је.

Авигаил Лопез, представник председништва општине рекао је за Ројтерс да је музеј у изградњи, иако његов садржај и тема још нису финализовани.

Гузман (65), осуђен је у Њујорку 2019. године за трговину дроге вредне више милијарди долара у Сједињеним Државама као и за заверу за убиство непријатеља, по основу његове улоге вође картела Синалоа.

Служи доживотну казну у Супермаксу у Колораду, најбезбеднијем савезном затвору у САД.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".