Sledi znatno više sunca i povećanje temperature.

Meteorolog Đorđe Đurić kaže da se u većem delu zemlje očekuje danas pretežno oblačno vreme sa slabom kišom, a na planinama i slabiji sneg.

''Opet jedino na severu Vojvodine suvo. Krajem dana će doći do postepenog prestanka padavina i u ostatku zemlje. Drugog dana vikenda, u nedelju nas očekuje potpuno suvo vreme, toplije i sa sunčanim intervalima. Temperatura će biti oko 15 stepeni u većini predela'', rekao je Đurić.

Foto: RHMZ

 

Prema rečima meteorologa, od ponedeljka će u celoj zemlji jutra biti hladna uz maglu, dok će dani biti suvi, topliji i sa sunčanim intervalima, od 14 do 19 stepeni. Tako će biti iu utorak.

''Sredinom sedmice, u sredu i četvrtak, temperature će biti i oko 20 stepeni Celzijusovih. Na prelasku četvrtka u petak imaćemo manje prolazno naoblačenje sa slabim padavinama uz manji pad temperature. Neće doći do jakog zahlađenja. Dakle, temperature se vraćaju na normalne vrednosti za ovo doba godine, za sredinu oktobra, i tako će biti tokom većeg dela sledeće sedmice'', objasnio je Đurić.

Foto: RHMZ

 

Druge prognoze nagoveštavaju da će od sledeće sedmice zavladati miholjsko leto, te da se velike promene temperature očekuju krajem meseca.

Za narednih pet dana Republički hidrometeorološki zavod najavio je oblačno vreme, maksimalnu temperaturu 12 i minimalnu 7 stepeni.

Od nedelje di srede u Beogradu će biti pretežno sunčano, a maksimalna temperatura će se svakodnevno povećavati za stepen, dva i u sredu će doći do 20 stepeni.

Slično je u Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu i drugim gradovima, dok će na Zlatiboru doći do razvedravanja i povećanja temperature iz dana u dan, a u sredu će dostići 18 stepeni.

Sneg se na toj planini očekuje poslednjih dana u mesecu, dok na Kopaoniku postoje mogućnosti za snežne padavine već sutra, a onda ponovo krajem meseca.

Jutra će biti veoma hladna. Očekuje se da će biti hladnija u danima kada nas preko dana očekuje prolećna temperatura. U kragujevcu je 17 stepeni razlike između prognozirane maksimalne (21) i jutarnje (4).

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".