Следи знатно више сунца и повећање температуре.

Метеоролог Ђорђе Ђурић каже да се у већем делу земље очекује данас претежно облачно време са слабом кишом, а на планинама и слабији снег.

''Опет једино на северу Војводине суво. Крајем дана ће доћи до постепеног престанка падавина и у остатку земље. Другог дана викенда, у недељу нас очекује потпуно суво време, топлије и са сунчаним интервалима. Температура ће бити око 15 степени у већини предела'', рекао је Ђурић.

Фото: РХМЗ

 

Према речима метеоролога, од понедељка ће у целој земљи јутра бити хладна уз маглу, док ће дани бити суви, топлији и са сунчаним интервалима, од 14 до 19 степени. Тако ће бити иу уторак.

''Средином седмице, у среду и четвртак, температуре ће бити и око 20 степени Целзијусових. На преласку четвртка у петак имаћемо мање пролазно наоблачење са слабим падавинама уз мањи пад температуре. Неће доћи до јаког захлађења. Дакле, температуре се враћају на нормалне вредности за ово доба године, за средину октобра, и тако ће бити током већег дела следеће седмице'', објаснио је Ђурић.

Фото: РХМЗ

 

Друге прогнозе наговештавају да ће од следеће седмице завладати михољско лето, те да се велике промене температуре очекују крајем месеца.

За наредних пет дана Републички хидрометеоролошки завод најавио је облачно време, максималну температуру 12 и минималну 7 степени.

Од недеље ди среде у Београду ће бити претежно сунчано, а максимална температура ће се свакодневно повећавати за степен, два и у среду ће доћи до 20 степени.

Слично је у Новом Саду, Нишу и Крагујевцу и другим градовима, док ће на Златибору доћи до разведравања и повећања температуре из дана у дан, а у среду ће достићи 18 степени.

Снег се на тој планини очекује последњих дана у месецу, док на Копаонику постоје могућности за снежне падавине већ сутра, а онда поново крајем месеца.

Јутра ће бити веома хладна. Очекује се да ће бити хладнија у данима када нас преко дана очекује пролећна температура. У крагујевцу је 17 степени разлике између прогнозиране максималне (21) и јутарње (4).

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".