LJubica je vrlo mlada otišla u Italiju, svega sa 19 godina gde je izgradila vrhunsku karijeru. Sada je otkrila svoje tajne kulinarstvo i upozorila na greške koje pravimo dok spremamo meso.  Ona je otkrila i koju Novak Đoković jeden hranu: 

-Otišla sam sa jednim koferom u ruci gde sam sada jedina žena u svetu svetskih kulinarskih sudija sa maksimalnom licencom kategorije A i sudim nacionalnim timovima na svetskim takmičenjima gde ima 200 Mišelin šefova od jedne do tri zvezdice koje obučavam u tehnici kulinarstva u kojoj sam specijalizovana- izjavila je ona dok je bila gost na K1 televiziji.

Posle upoznavanja u Italiji, vrlo brzo gotovo posle dva meseca su počeli da sarađuju. Pitanje glutena nije ni bilo zanimanje javnosti dok to Novak nije spomenuo. LJubica kaže da takve izmene nikako ne bismo trebali da radimo na svoju ruku.

Foto: Printskrin/Jutjub/verdeanordest

 

-Što se tiče njegove ishrane, on nema celijakliju, kao što nemam ni ja, a ne tolerišem belo brašno. Nije zdravo jesti bez glutena, ako nemaš problema. Jer testo bez glutena sadrži skrob. NJegova ishrana je dobra, jer unosi proteine, minerale, soli na zdrav način. Međutim, ako prokuvamo pasulj na sto stepeni, time ne ugrožavamo protein u ishrani. To zna i Novak i on unosi više proteina nego sa ribom i mesom.  Ako jedemo meso koje je prženo na 200 stepeni  5 - 6 sati, pretvori se u negativan holesterol i uništimo sav protein. Ne kažem da ne treba nekad pojesti jagnjetinu, prasetinu ali moramo da se okrenemo na novu tehniku kulinarstva da zadržimo ukus, ali da bude zdravije-objasnila je ona.

 

 

Novak jede povrće i voće, smenke, ali i tradicionalna jela spremljena na veganski način.

-To su balkanski specijaliteti, poput sarme sa kiselim kupusom i ćevapa, ali ih za Novaka spremamo na veganski način. Nisu mu to omiljena jela, već su mu bliska pa mu ih ponekad pripremamo kako bismo ga podsetili na tradicionalne ukuse-Avela je jednom prilikom Komlenić.

Foto: Profimedia

 

(Alo)

BONUS GALERIJA: Jelena i Novak Đoković fondacija

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".