​Konzul BiH u Frankfurtu Admir Atović objavio je na svom Tviter nalogu status u kome preti akcijom stotina hiljada “Bosanaca” koji imaju ratno iskustvo i da su pojedini gradovi u BiH puni oružja.

- Sto tisuća Bosanaca s iskustvom rata trenutno živi u Bosni! Municija u Konjicu i Goraždu! Haubice u Travniku! RPG-ovi u Hadžicima! Itd. Uzdaj se u se i u svoje kljuse! Znaju oni da ovo nije šala i da bosanska snaga nije mala maca! Ef. Velic.. Alahu Ekber - navodi se u Atovićevom statusu.

 

 

U međuvremenu Atović je sporti status na Tviteru obrisao, svestan kritike javnosti. Pomenuti Atović na društvenim mrežama i ranije je postavljao statuse u kojima se veliča tzv. Armija BiH i propagiraju ratnohuškački stavovi.

 

 

Diplomatski predstavnici svake zemlje pa i BiH, dužni su da svoje aktivnosti i izjave vode u skladu ravnopravnosti i jednakosti svih građana, što će reći kako same BiH tako i Republike Srpske.

Ostaje otvoreno pitanje po kom kriterijumu SDA i političko Sarajevo bira ličnosti koje predstavljaju državu BiH u svetu. Za ovako nedopustivo ponašanje institucije BiH bi trebale rigorozno da odreaguju.

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".