U okviru petog kola grupe F Lige šampiona sinoć su snage odmerili ekipe Seltika i Šahtjora iz Donjecka. Iako je škotski tim većim delom utakmice bio ozbiljniji protivnik, meč je završen remijem (1:1). Škoti na kraju treba da budu zadovoljni ovim bodom jer su fudbaleri donjeckog kluba propustili fantastičnu šansu za pobedu u 72. minutu. 

Domaći Seltik je vodio 1:0 od 34. minuta kada je gol postigao Jukumakis. Do poravnjanja rezultata došo je u 58. munutu kada je Mudrik postigao pogodak na asistenciju, kasnije će se ispostaviti tragičara ovog meča Danila Sikana. 

U 72. minutu dolazi do odličnog kontranapada koji je Šahtjoru mogao da donese drugo mesto na tabeli i nadu u prolaz u nokaut fazu najelitnijeg klupskog takmičenja. 

Strelac prvog gola Mudrik je fantastično istrčao pred golmana Seltika i usledio je pravovremeno dodavanje ka Sikanu koji se nalazio sam na nekih 6-7 metara ispred praznog gola domaćina. Međutim, Ukrajinac se pošteno obrukao u ovoj situaciji. 

Nakon očajnog prijema mladog fudbalera od kog se lopta jednostavno odbila, propala je sjajna šansa za goste. 

NJegov promašaj postao je viralan na društvenim mrežama i mnogi ljubitelji fudbala se pitaju kako je ovako nešto uopšte moguće. 

Lider ove grupe je madridski Real sa 10 bodova, Lajpcig ima devet, dok je ovim remijem Šahtjor stigao do šestog boda. Seltik ima dva boda i nemaju nikakve šanse za nastavak nekog evropskog takmičenja. 

U poslednjem kolu ove grupe, fudbaleri Šahtjora ugostiće Lajpcig i taj duel će direktno odlučivati koji će se tim kao drugoplasirani plasirati u narednu fazu najelitnijeg fudbalskog takmičenja. 

BONUS VIDEO: NAIGRALI SE NA SP: Ko ima najviše mečeva u istoriji Mundijala?

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".