Izbegava da vas gleda u oči

Osobe koje nešto kriju često nemaju hrabrosti da vas gledaju u oči, posebno ako je to tema razgovora. To je prvi znak koji ćete primetiti, kaže DŽejson Drejk, socijalni radnik i vlasnik klinike za porodičnu terapiju u Teksasu. Dok gledaju svog partnera u oči, osećaju se neprijatno.

Pokriva usta rukama

Ovaj pokret je metaforičko zapušavanje usta. Kada osoba koja vara partnera ne želi da priča o tome, može da automatski pokrije usta rukama, kaže Tifani Homan, američki stručnjak za partnerske odnose. Može staviti celu šaku preko usta, samo jedan prst ili zatvorenu pesnicu (ona ukazuje na napetost).

Foto: Profimedia

 

Okreće telo od vas

Kao i u slučaju izbegavanja pogleda, kada osoba nesvesno okrene telo od onoga s kim razgovara, to je crvena zastavica. Iskrene osobe su okrenute ka vama. Čim se okrene od vas, makar i samo gornjim delom tela, to znači da ne želi da razgovora o toj temi. Isto značenje ima i kada partner gleda u svoj mobilni telefon dok mu vi pričate nešto.

Prekršta ruke na grudima

Još jedan gest koji može da znači da osoba nije voljna za komunikaciju s vama jesu ruke prekrštene na grudima. To je odbrambeni stav i otkriva da osoba podsvesno želi da se zaštiti od vas - odbrani, posebno kada je reč o osetljivoj temi kao što je prevara.  

Ne želi fizičku intimnost

Zagrlili ste voljenu osobu s obe ruke, a dobili polovičan zagrljaj jednom rukom. Ili ste krenuli da je poljubite, a ona vam je podmetnula obraz. Ukoliko ste sigurni da se ovo nije desilo slučajno, moguće je da je reč o prevari i da partner izbegava fizički kontakt – zbog krivice ili više nije zainteresovan za vas. Promene u učestalosti seksualnih odnosa, poljubaca i držanja za ruku su takođe signali za uzbunu.

Foto: Profimedia

 

Preteruje sa intimnošću

Neke osobe kada osećaju krivicu zbog prevare izbegavaju fizički kontakt sa zvaničnim partnerom, a druge ga namerno iniciraju u nadi da partner neće posumnjati u njih. Dakle, ako vaš partner odjednom ima češće želju za seksom, nežnošću ili je počeo da vam kupuje cveće i druge sitnice, a to nije radio, to mogu biti signali za uzbunu. Jer – sada to radi iz osećaja krivice. Takođe, iznenadno unošenje inovacija u krevet može biti signal za uzbunu, kaže dr Karisa Kulston, američki stručnjak za partnerske odnose.

BONUS VIDEO:

(Alo)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".