Dolazi iz Sandžačke demokratske partije (SDP) i bio je nosilac liste na izborima za članove nacionalnih saveta nacionalnih manjina. Memić je potpredsednik Sandžačke demokratske partije.

Član je Upravnog odbora Rukometnog kluba Novi Pazar. Međutim, RK Novi Pazar je istupio iz Arkus lige Srbije.

- Rukometni klub Novi Pazar istupio je iz Arkus lige Srbije zbog dešavanja na utakmici protiv Crvene zvezde u Beogradu koja je odigrana 10. oktobra 2021, kada su domaćini iz Crvene zvezde, u Beogradu, na nacionalnoj osnovi vređali gostujuće rukometaše Novog Pazara. ‘Društvo i pojedinci se još uvek nisu izlečili od širenja mržnje prema drugim narodima koji nisu srpske nacionalnosti - ocenio je Husein Memić.

Foto: Jutjub printskrin/ RTV Novi Pazar

 

Na mesto novog ministra turizma i omladine je bio kandidovan od strane Rasima LJajića.

- Kandidovao ga je osnivač te partije Rasim LJajić, koji je odmah nakon parlamentarnih izbora bio viđen kao član nove Vlade Srbije. Isticanje Memićeve kandidature, samo za neupućene u stranačke prilike, bilo je iznenađenje. Spekuliše se da bi trebalo da mu pripadne resor turizma ili možda sporta - pisali su mediji.

Dosadašnji je bio direktor Kulturnog centra u Novom Pazaru.

Foto: Jutjub printskrin/ RTV Novi Pazar

 

Podsećamo, predsednik Aleksandar Vučić je u Novom Pazaru izjavio da ''Bošnjaci nikad nisu imali više ministarskih mesta, nego što će imati u novoj Vladi Srbije. U Vladi se očekuje da će određena mesta pripasti i SPP-u Usame Zukorlića.

BONUS VIDEO: PREDLOŽEN SASTAV VLADE: Predsednik Vučić pročitao imena budućih ministara

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".