Na poziciju ministarke dolazi sa važne funkcije u NLB Komercijalnoj banci. Nije bila poznata širokoj javnosti, ali je veoma uticajna u poslovnim i ekonomskim krugovima.

Đedović Negre je deseti mesec na mestu člana Izvršnog odbora NLB Komercijalne banke. Pre toga je bila direktorka Regionalnog predstavništva Evropske investicione banke za Zapadni Balkan gde je provela pet godina.

Kada je stupila na funkciju u banci, iz kompanije su saopštili da ''donosi bogato međunarodno iskustvo finansiranja velikih korporacija, investicija i projekata iz oblasti transporta, energetike, telekomunikacija, inovacija, zdravstva i drugih industrija, ali i iskustvo u finansiranju malih i srednjih preduzeća, koja su stub nacionalne privrede''.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

 

Rođena je u Beogradu, a osnovnu školu je završila u naselju Braća Jerković devedesetih godina prošlog veka. Roditelji su joj inženjeri, majka je završila jedan, dok je otac studirao dva fakulteta.

“Otac je bio jedan od prvih koji je u staroj Jugoslaviji radio na istraživanju nafte sa partnerima iz Amerike, i jedan od prvih koji je u socijalizmu započeo preduzetnički biznis, koji se razvio kao jako uspešan, do njegove prerane smrti. Majka, iako je imala svoju karijeru u uspešnoj slovenačkoj firmi, maksimalno je bila požrtvovana za porodicu”, rekla je Đedović u intervjuu za časopis Karakter pre dve godine.

U Beogradu je završila Ekonomski fakultet, a magistrirala je finansije i menadžment na SDA Bokoni univerzitetu u Milanu i Anderson školi menadžmenta u Los Anđelesu.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

 

 

Započela je karijeru u medijima, i to kao TV producent na Si-En-En Internešnal gde je izveštavala sa brojnih događaja u regionu, ali i sa ratišta u Avganistanu.

U jednom intervjuu Dubravka Đedović, koja se udala za bivšeg ragbistu i triatlonca Kristofa, rekla je kako je “usvojila” i odgajila dve devojčice i kako je u braku rodila još dvoje dece.

Govori četiri strana jezika engleski, francuski, italijanski i ruski.

Foto: Tanjug/Zoran Zestić

 

BONUS VIDEO: PREDLOŽEN SASTAV VLADE: Predsednik Vučić pročitao imena budućih ministara

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".