- Razgovarali smo o ovom pitanju i to je odluka premijera - rekao je Lajčak, ali nije želeo da detaljnije komentariše to pitanje, prenosi Reporteri.


On je naglasio da je cilj EU da izbegne bilo kakvu vrstu tenzija.

Na pitanje novinara da li će se dijalog Beograda i Prištine završiti međusobnim priznanjem, Lajčak je rekao da konačan sporazum treba da utvrde Beograd i Priština i da to ne zavisi od posrednika.

Foto: Tanjug/AP

 

- Nije na meni da odlučujem u vaše ime - poručo je Lajčak, a prenosi Koha.

On nije želeo da iznosi detalje sa sastanka, ali je rekao da je sa Kurtijem razgovarao o francusko-nemačkom predlogu.

- Razgovarali smo o nemačkom predlogu, ali ne pomaže procesu ako ulazim u detalje. To su osetljiva pitanja - naveo je Lajčak i naglasio da je u kontaktu i sa Kurtijem i sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Na pitanje da prokomentariše nacrt statuta Zajednice srpskih opština, koji su objavili albanski mediji, Lajčak je rekao da EU nije tražila taj nacrt i da je za njega saznao iz medija.

FOTO: Tanjug

 

- To je nešto potpuno odvojeno od našeg procesa - naglasio je Lajčak.

Lajčak je razgovor sa Kurtijem nazvao konstruktivnim i veoma korisnim i ocenio da je postignut napredak u razgovorima, dodaje Gazeta Ekspres

Portparol Evropske unije Peter Stano rekao je juče da EU traži od privremenih institucija u Prištini da odlože rok za preregistraciju srpskih tablica za 10 meseci.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".