- Разговарали смо о овом питању и то је одлука премијера - рекао је Лајчак, али није желео да детаљније коментарише то питање, преноси Репортери.


Он је нагласио да је циљ ЕУ да избегне било какву врсту тензија.

На питање новинара да ли ће се дијалог Београда и Приштине завршити међусобним признањем, Лајчак је рекао да коначан споразум треба да утврде Београд и Приштина и да то не зависи од посредника.

Фото: Танјуг/АП

 

- Није на мени да одлучујем у ваше име - поручо је Лајчак, а преноси Коха.

Он није желео да износи детаље са састанка, али је рекао да је са Куртијем разговарао о француско-немачком предлогу.

- Разговарали смо о немачком предлогу, али не помаже процесу ако улазим у детаље. То су осетљива питања - навео је Лајчак и нагласио да је у контакту и са Куртијем и са председником Србије Александром Вучићем.

На питање да прокоментарише нацрт статута Заједнице српских општина, који су објавили албански медији, Лајчак је рекао да ЕУ није тражила тај нацрт и да је за њега сазнао из медија.

ФОТО: Танјуг

 

- То је нешто потпуно одвојено од нашег процеса - нагласио је Лајчак.

Лајчак је разговор са Куртијем назвао конструктивним и веома корисним и оценио да је постигнут напредак у разговорима, додаје Газета Експрес

Портпарол Европске уније Петер Стано рекао је јуче да ЕУ тражи од привремених институција у Приштини да одложе рок за пререгистрацију српских таблица за 10 месеци.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".