Metju Peri imao je samo 24 godine kada je prihvatio ulogu u kultnoj seriji "Prijatelji". Zahvaljujući njoj, stekao je veliku popularnost, ali sa slavom nije uspeo da se izbori. Godinama je vodio borbu sa zavisnošću od opijata i alkohola, koju je konačno pobedio.

Danas često govori o tome, kako bi uticao na omladinu. Glumac je u memoarima ispričao istinu o svom životu, osvrnuvši se na trenutak u kom je bio siguran da se nikada neće vratiti porocima. Lekari su se borili za njegov život, a njegovoj porodici saopštili su da Metju ima samo 2 odsto šanse da preživi.

Foto: Profimedia

 

- Želeo sam da podelim kada sam bio siguran da ponovo ne ulazim u mračnu stranu svega. Morao sam da sačekam dok ne budem u potpunosti trezan i daleko od aktivne bolesti alkoholizma i zavisnosti. Glavna stvar je bila da sam bio prilično siguran da će to pomoći ljudima - rekao je Peri za magazin "People" koji je u 49. godini bio na korak do smrti.

Otkrio je da je u to vreme patio od gastrointestinalne perforacije. Glumac je proveo nedelje boreći se za život nakon što mu je debelo crevo puklo od prekomerne upotrebe opioida. Proveo je dve nedelje u komi i pet meseci u bolnici.

Foto: Profimedia

 

- Lekari su mojoj porodici rekli da imam 2 procenta šanse da preživim - rekao je Metju.

- Mogao sam da se nosim sa tim, na neki način, ali do svoje 34. godine bio sam zaista ukorenjen u mnogo nevolja. Bilo je godina u kojima sam bio trezan za to vreme. Deveta sezona serije je bila godina u kojoj sam bio trezan sve vreme. I pogodite za koju sam sezonu nominovan za najboljeg glumca? Mislio sam: 'To bi trebalo da mi nešto govori' - rekao je glumac.

Foto: Profimedia

 

Metju je istakao da sada živi zdravim načinom života i da je uspeo da se izvuče.

- Nisam znao kako da stanem. Da mi policija dođe kući i kaže: 'Ako večeras popiješ, odvešćemo te u zatvor', počeo bih da se pakujem. Nisam mogao da prestanem, jer bolest i zavisnost napreduju, postaje sve gore i gore kako stariš. Sada sam prilično zdrav - rekao je.

Galerija: Mućke serija

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".