- Optužnicom mu se na teret stavljaju krivična dela nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet vatrenog oružja i eksplozivnih materija i falsifikovanje isprave u produženom trajanju. Optužnica je predata Višem sudu u Beograu na odluku o potvrđivanju - saopštilo je tužilaštvo, koje je predložilo da se okrivljenom produži pritvor.

Ivan M. sumnjiči se da je 10. juna ove godine u vozilu “mercedes”, držao diznu za automobile u čijoj se šupljini nalazilo 7 pvc kesica sa 5,54 grama kokaina, dok je pištolj marke “Crvena zastava 999-Škorpion“ sa 15 metaka, sa kojeg je uklonjen serijski broj krio u prepravljenom delu vozila iza intrument table.

U stanu koji Ivan M. koristi pronađena je veća količina novca i lažna lična karta i vozačka dozvola Republike Slovenije.

Foto: D. Novković

 

U teretani u Rakovici, sakrivene u spravi za vežbanje - fokuseru, policijski službenici su pronašli još 14,63 grama kokaina.

Prema nezvaničnim informacijama, Ivan M. je vlasnik i direktor firme doo "Trejding" sa mesečnom platom od 40-50.000 dinara.

 - Ivan M. je u maju ove godine, po optužnici Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, prvostepenom presudom osuđen zbog krivičnih dela pranje novca i zloupotreba poverenja u obavljanju privredne delatnosti u saizvršilaštvu  - otkriva izvor za medije.

(Kurir)

BONUS VIDEO: SNIMAK DRAME: Blokada Železnika, bombe i droga u automobilu

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".