Pobednica "Zadruge" tvrdi da je žene nikad nisu volele i da su je večito maltretirale, za razliku od muškaraca, s kojima je uvek lako pronalazila zajednički jezik.

- Mama i tata su se razveli kada sam imala samo dva meseca. Tokom detinjstva nisam imala očinsku figuru, niti muškarca na kog bih mogla da se oslonim. Zbog toga mi je bilo teško, jer su svakom detetu potrebni i majka i otac. Zato sam celog života tražila starije muškarce da bi mi nadoknadili to što mi je falilo kao devojčici - započinje Iva ispovest za Hit i opisuje detalje nasilja koje je doživela.

Foto: Printskrin/Jutjub/KONTRA SHOW

 

 

- Žene su me oduvek maltretirale! Za razliku od njih, muškarci su mi prilazili i postajali mi dobri prijatelji. Kroz celu osnovnu i srednju školu trpela sam jezivo fizičko nasilje! Devojka koja me je maltretirala promenila je nekoliko škola baš zato što je bila poznata po vršnjačkom nasilju. Imala je pik na mene, godinama me je šikanirala, a da me niko nije zaštitio. Morala sam sama da se branim! Tukla sam se sa njom, nije bila jača od mene, ali je imala svoju ekipu od njih šest. Napadale bi me zajedno. Bacile bi me na zemlju, šutirale nogama po telu i gazile po glavi! To je bilo strašno! Čak su me tražile po gradu da me biju! Ničim to nisam bila zaslužila, jednostavno im nisam bila simpatična.

Kako bi joj pomogla da se odbrani, majka ju je upisala na borilačke veštine, a ona je samo razmišljala kako bi volela da se otac pojavi u školi i zaštiti je.

Foto: Jutjub printskrin/RTV Pink Official

 

 

- Trenirala sam tekvondo i boks da bih mogla da se izborim s nasilnicama. Bila sam fizički jaka, ali nisam imala šanse protiv šest devojčica! Stalno sam razmišljala kako bi bilo divno da mi je otac tu i da me odbrani od njih. Tata i ja ni danas nemamo najbolji odnos, i to me boli! Po ocu imam brata Karla (19) i sestru Lanu (14), a po majci braću Ivana (4), Antu (11) i Petra (13). Odvojena sam od cele moje familije i to mi veoma teško pada, jer oni žive u Hrvatskoj, a ja u Srbiji, pa ne možemo da se često viđamo. Sa braćom i sestrom se savršeno slažem. Smatraju me idolom, vesele se kada dođem u Hrvatsku da ih vidim. Ipak, bude mi teško kada gledam brata i sestru po ocu jer imaju ono što ja nikad nisam, a to je bliskost s njim. Mnogo me tišti i boli loš odnos s tatom. Ni on, a ni ja, ne radimo ništa da se to promeni. Volim ga, ali nemam osećaj da mi je otac. Nažalost, uvek deca ispaštaju kad se roditelji ne slažu.

- Svi mi koji preživimo bilo koju vrstu nasilja trebalo bi na to da gledamo kao na podsticaj da uprkos svemu uspemo u životu. Nema padanja, moramo da se izdignemo iz svega lošeg i budemo još jači. Sad znam kakva ću majka biti svom detetu i da nikada neću dozvoliti da doživi ono što sam ja. Boriću se da imam zdravu porodicu i okruženje.

(Informer)

BONUS VIDEO:

Jovana Jeremić u suzama

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".