- Xvala opštini Trstenik. Drago mi je i čast da sam pomogao braći i sestrama, kao i našim teško stradalim precima kojima je učinjena nepravda. Projekat negovanje slobodarske tradicije i spomenično oživljavanje sećanja na žrtve Prvog svetskog rata je primeren način očuvanja srpske istorije i podsetnik da je tokom Prvog svetskog rata sa teritorije Trstenik mobilisano oko 9500 ljudi gde je poginulo ili preminulo 4700 lica od posledica rata - poručio je Selaković.

U odluci se navodi da je Selaković pružio nesebičnu pomoć i podršku u realizaciji projekta negovanja slobodarske tradicije i spomenično oživljavanje sećanja na žrtve Prvog svetskog rata.

Spomen-park “Natalijina ramonda”, koji će uskoro biti otvoren, prostire se na 840 kvadrata prostora ispred Gimnazije "Vuk Karadžić". Park će biti u obliku ljubičastog cveta sa pet latica i dve lente poput onih na Albanskoj spomenici. I osim što će biti prve ove vrste u Srbiji, predstavljaće prvo obeležje posvećeno žrtvama Velikog rata u samom Trsteniku.

BONUS GALERIJA: Sahrana Šinza Abea - prisutna i Ana Brnabić

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".