Britanski ministar finansija Kvasi Kvarteng saopštio je danas da je podneo ostavku nakon što je to od njega zatražila premijerka Liz Tras.

- Tražili ste od mene da odstupim s funkcije kao vaš ministar finansija. Prihvatio sam - naveo je Kvarteng u pismu ostavke upućenom Trasovo, koje je objavio na Tviteru, javlja Rojters.

Britanska agencija navodi da je Kvarteng time potvrdio da ga je smenila premijerka Tras, i dodaje da je on treći ministar finansija koji je napustio vladu ove godine.

Pojedini mediji u Ujedinjenom Kraljevstvu su ranije danas objavili da je Trasova otpustila Kvartenga uoči konferencije za novinare na kojoj se očekuje da izvesti o ukidanju nekih delova vladinog ekonomskog paketa, u pokušaju da preživi tržišna i politička previranja koja su zahvatila zemlju.

- Važno je da se sada, dok napredujemo, naglasi posvećenost vaše vlade fiskalnoj disciplini. Srednjoročni fiskalni plan je od krucijalnog značaja za ostvarenje tog cilja i radujem se da vas i mog naslednika podržim iz zadnje klupe da to postignete - poručio je Kvarteng.

BONUS VIDEO:

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".