Британски министар финансија Кваси Квартенг саопштио је данас да је поднео оставку након што је то од њега затражила премијерка Лиз Трас.

- Тражили сте од мене да одступим с функције као ваш министар финансија. Прихватио сам - навео је Квартенг у писму оставке упућеном Трасово, које је објавио на Твитеру, јавља Ројтерс.

Британска агенција наводи да је Квартенг тиме потврдио да га је сменила премијерка Трас, и додаје да је он трећи министар финансија који је напустио владу ове године.

Поједини медији у Уједињеном Краљевству су раније данас објавили да је Трасова отпустила Квартенга уочи конференције за новинаре на којој се очекује да извести о укидању неких делова владиног економског пакета, у покушају да преживи тржишна и политичка превирања која су захватила земљу.

- Важно је да се сада, док напредујемо, нагласи посвећеност ваше владе фискалној дисциплини. Средњорочни фискални план је од круцијалног значаја за остварење тог циља и радујем се да вас и мог наследника подржим из задње клупе да то постигнете - поручио је Квартенг.

БОНУС ВИДЕО:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".