Iz MUP-a je saopšteno da su ocene Verana Matića, člana Radne grupe za bezbednost novinara, o radu policije na slučaju Blagojevića, kako kažu, u najmanju ruku su nekopententne, neprofesionalne, skandalozne i površne, te da stručne i profesinalne ocene mogu da daju samo pravosudni organi.

- Te ocene su uz to date u toku tužilačke istrage, pa možemo posumnjati i u namere Matića koji time vrši pritisak na policiju i pravosudne organe - stoji u saopštenju.

Napominje se da se "policija ne bavi ni skrivanjem važnih podataka, kako je izjavio Matić, a ni izmišljanjem, kako bi se potvrdila nečija uverenja, već samo i isključivo prikupljanjem činjenica i dokaza koji će dati realnu sliku događaja".

Foto:D.Milovanović

 

 

Iz MUP napominju da su u izveštajima policijskih službenika, angažovanih u istrazi u vezi sa pretnjama novinaru Blagojeviću i Sektora unutrašnje kontrole koji je proveravao njihov rad, iznete činjenice koje su neupitne.

Unutrašnja kontrola je, navodi se, utvrdila da je postupanje policije bilo zakonito i profesionalno, uz potpuno poštovanje procedura.

- O tome će konačnu reč dati i nadležno tužilaštvo kad završi istragu, a policija će sačekati odogovor, koji je trebalo da, pre iznošenja nesuvislih komentara i ocena, sačeka i Veran Matić - navodi se u saopštenju.

Veran Matić je, kako su preneli neki mediji, ranije izjavio da je MUP pokušao da sakrije dokaze o pretnji smrću Dragojlu Blagojeviću.

Blagojević (71) je novinar i osnivač Drvotehnika i istraživao je navodne malverazacije u Javnom preduzeću Srbijašume.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".