Из МУП-а је саопштено да су оцене Верана Матића, члана Радне групе за безбедност новинара, о раду полиције на случају Благојевића, како кажу, у најмању руку су некопентентне, непрофесионалне, скандалозне и површне, те да стручне и професиналне оцене могу да дају само правосудни органи.

- Те оцене су уз то дате у току тужилачке истраге, па можемо посумњати и у намере Матића који тиме врши притисак на полицију и правосудне органе - стоји у саопштењу.

Напомиње се да се "полиција не бави ни скривањем важних података, како је изјавио Матић, а ни измишљањем, како би се потврдила нечија уверења, већ само и искључиво прикупљањем чињеница и доказа који ће дати реалну слику догађаја".

Фото:Д.Миловановић

 

 

Из МУП напомињу да су у извештајима полицијских службеника, ангажованих у истрази у вези са претњама новинару Благојевићу и Сектора унутрашње контроле који је проверавао њихов рад, изнете чињенице које су неупитне.

Унутрашња контрола је, наводи се, утврдила да је поступање полиције било законито и професионално, уз потпуно поштовање процедура.

- О томе ће коначну реч дати и надлежно тужилаштво кад заврши истрагу, а полиција ће сачекати одоговор, који је требало да, пре изношења несувислих коментара и оцена, сачека и Веран Матић - наводи се у саопштењу.

Веран Матић је, како су пренели неки медији, раније изјавио да је МУП покушао да сакрије доказе о претњи смрћу Драгојлу Благојевићу.

Благојевић (71) је новинар и оснивач Дрвотехника и истраживао је наводне малверазације у Јавном предузећу Србијашуме.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".