Kako se saznaje, radi se i o fizičkim, biološkim i trasološkim dokazima.

Iako su inspektori za ovih 18 dana koliko je prošlo od zločina suzili krug osumnjičenih, njegovo hapšenje uslediće nakon završenih veštačenja.

- Tela su bila prekrivena lišćem, granjem i letvama. Na njima je bilo DNK-a tragova. Sada se svaki detalj veštači i zbog istrage policija ne izlazi sa više detalja - objašnjava izvor.

Kako se saznaje, istražitelji su uspeli da uzmu otiske stopala, ali i od guma od automobila. Na ruku im je išlo i suvo vreme koje je bilo na dan kada su nađena tela Đokića i dva tri dana kasnije.

- Ubica ili više njih nije mogao da ne ostavi nekoliko tragova. Dok je bacao granje i letve nije koristio rukavice. Takođe, biće poznato kojim se vozilom udaljio nakon zločina jer su nađeni tragovi automobilskih guma. Sve se veštači, a u okolini Aleksinca i Niša nije nađen nijedan zapaljen automobil što potvrđuje i to je ubica ili više njih veruju da je zločin izveden savršeno - dodaje izvor blizak istrazi.

Prema rečima izvora, policija i ne izlazi sa više detalja jer bi i najmanji mogao da pokvari istragu i ubica ostane bez kazne. Svi DNK-a tragovi se veštače i biće upređeni sa onima koji se nalaze u bazi.

Prema rečima advokata Tome File, ubicu treba tražiti među Đokićevim najbližima. Bilo da je reč o rodbini ili saradnicima. On je takođe rekao da policija ozbiljno radi na ovom slučaju da su sa mesta gde su zapljena tela, ali i tako gde je nađen automobil uzeli sve moguće dokaze koji mogu koristiti na rasvetljavanju ovako velikog zločina.

- Goran je povezao ubicu, ali u zločinu su učestvovale najmanje dve osobe. Ovako nešto se dugo planiralo i fizički nije mogao da uradi jedan čovek. Verujem da je policija uspela da uzme nekoliko dokaza koji će dovesti do hapšenja ubica. I dalje tvrdim da pištolj nije bačen jer da jeste do sada bi bio pronađen - rekao je Fila.

(Srbija danas)