Како се сазнаје, ради се и о физичким, биолошким и трасолошким доказима.

Иако су инспектори за ових 18 дана колико је прошло од злочина сузили круг осумњичених, његово хапшење уследиће након завршених вештачења.

- Тела су била прекривена лишћем, грањем и летвама. На њима је било ДНК-а трагова. Сада се сваки детаљ вештачи и због истраге полиција не излази са више детаља - објашњава извор.

Како се сазнаје, истражитељи су успели да узму отиске стопала, али и од гума од аутомобила. На руку им је ишло и суво време које је било на дан када су нађена тела Ђокића и два три дана касније.

- Убица или више њих није могао да не остави неколико трагова. Док је бацао грање и летве није користио рукавице. Такође, биће познато којим се возилом удаљио након злочина јер су нађени трагови аутомобилских гума. Све се вештачи, а у околини Алексинца и Ниша није нађен ниједан запаљен аутомобил што потврђује и то је убица или више њих верују да је злочин изведен савршено - додаје извор близак истрази.

Према речима извора, полиција и не излази са више детаља јер би и најмањи могао да поквари истрагу и убица остане без казне. Сви ДНК-а трагови се вештаче и биће упређени са онима који се налазе у бази.

Према речима адвоката Томе Филе, убицу треба тражити међу Ђокићевим најближима. Било да је реч о родбини или сарадницима. Он је такође рекао да полиција озбиљно ради на овом случају да су са места где су запљена тела, али и тако где је нађен аутомобил узели све могуће доказе који могу користити на расветљавању овако великог злочина.

- Горан је повезао убицу, али у злочину су учествовале најмање две особе. Овако нешто се дуго планирало и физички није могао да уради један човек. Верујем да је полиција успела да узме неколико доказа који ће довести до хапшења убица. И даље тврдим да пиштољ није бачен јер да јесте до сада би био пронађен - рекао је Фила.

(Србија данас)