Popularni argentinski fudbaler Gonzalo Iguain (34) objavio je danas da će se na kraju sezone povući iz profesionalnog bavljenja fudbalom i okačiti kopačke o klin. 

Iguain je odlučio da okonča karijeru dugu i po godina, a ovu odluku je saopštio na konferenciji za novinare. Pored medija, konferenciji su prisustvovali i članovi njegove porodice, kao i saigrači iz Intera iz Majamija za koji trenutno nastupa. 

Argentinac ove sezone igra fantastično i na 15 utakmica dao je čak 12 golova i podelio dve asistencije. 

 

 

Do kraja sezone u američkoj fudbalskoj ligi ostalo je još dve utakmice u regularnom delu sezone, a potom sledi plej-of. Ipak, još uvek nije poznato da li će Inter Majami uspeti da se plasira u završnicu takmičenja, jer su trenutno sedmi na tabeli. 

 

 

Iako rođen u francuskog gradu Brest, Iguain je po nacionalnosti Argentinac, čije je boje i branio čak 9 godina. Za to vreme je odigrao 75 utakmica i postigao 31 gol. 

Foto: Tanjug/AP

 

Svoju profesionalnu karijeru Iguain je započeo u River Plejtu, sada već davne 2005. godine. Nakon dvogodišnje epizode u trofejnom argentinskom klubu, Argentinac se seli u Evropu i potpisuje za Real Madrid. Nakon toga toga dolazi selidba u Italiju gde je igrao za tri tima - Napoli, Juventus i Milan. Iguain se oprobao i u Premijer ligi i branio je boje Čelsija, odakle je i prešao u Inter iz Majamija. 

U celokupnoj karijeri, Iguain je postigao preko 300 golova i upisao preko 100 asistencija u više od 700 nastupa.

Foto: Tanjug/AP

 

Po tri puta je osvojio prvenstvo Španije i Italije, tri puta je osvojio i Kup Italije. Bio je osvajač Lige Evropa, Superkupa Italije, dva puta Superkupa Španije, a sa Argentinom je 2014. godine bio drugi na svetu.

Foto: Tanjug/AP

 

Jedan je od retkih koji može da se pohvali da je igrao zajedno u timu sa Brazilcem Ronaldom, Kristijanom Ronaldom i Lionelom Mesijem.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".