U njemu je, kako je rekao, upoznao čoveka koji je spreman da očuva mir, koji je otvoren za dijalog, koji se zalaže za poštovanje Dejtonskog sporazuma, i koji uvek i u svim prilikama čuva interese srpskog naroda.

Orbanovu video poruku RTRS je preneo u celosti:

- Mađarska i Srbija su komšije, ali Mađarska Republiku Srpsku smatram svojim počasnim komšijom. Zato je ono što se kod Vas dešava za nas veoma bitno. Ima uticaja na Mađarsku i na čitav region, ali naravno takođe utiče i na Vaše živote, dakle na živote naših prijatelja. - naveo je Orban i dodao:

- U Srpskoj predstoje važni izbori. Dobro poznajem Vašeg predsednika, gospodina Dodika, koji je dobar prijatelj Mađarske i mađarskog naroda, a i ja sam ponosan na naše lično prijateljstvo. U njemu sam upoznao čoveka koji je spreman da očuva mir, koji je otvoren za dijalog, koji se zalaže za poštovanje Dejtonskog sporazuma, i koji uvek i u svim prilikama čuva interese srpskog naroda.

Još je i naveo:

- Oduvek sam ga podržavao, zato želim i ubuduće da sarađujem sa njim. Nadam se da ću i nakon izbora imati priliku za to. Bog blagoslovio sve Srbe na celom prostoru Balkana. - zaključio je Orban

Dodik je zahvalio Orbanu na podršci.

(RTRS)

 

BONUS VIDEO:

DELIMIČNA MOBILIZACIJA U TOKU: Novi regruti okupljaju se u Sevastopolju, Kemerovu i Jakutsku

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".