Ovo je našoj reprezentaciji treća pobeda u grupi koju završavaju sa skorom od tri pobede i dva poraza. Na taj način, naše devojke su grupnu fazu završile kao treće u svojoj grupi. 

Ovaj meč obeležila je sjajna partija Ivon Anderson koja je ubacila 18 poena, poen više od Jovane Nogić. Ipak, tihi junak ove utakmice je Tina Krajišnik koja je utakmicu odigrala uprkos povredama. 

Foto: Tanjug/AP

 

Krajišnik nije želela da ostavi svoje saigračice na cedilu, izašla je na teren i kapitenski predvodila ekipu do važne pobede na takmičenju. 

NJeno požrtvovanje zapazila je i Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) koja joj je posvetila snimak na zvaničnom Instagram profilu. 

- Tinu Krajišnik ništa ne sprečava da se bori za svoju Srbiju - navela je FIBA u opisu snimka. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objava koju deli FIBA (@fiba)

Tina je na ovoj utakmici imala zapaženu ulogu i na osnovu svog učinka. Naime, ona je postigla 12 poena, a uz to je imala i čak 13 skokova

Foto: Tanjug/AP

 

Koliko naša reprezentacija igra dobro, govorio podatak da su na ovom turniru pobedile olimpijske vicešampionke - Japan (69:64), Mali (81:68) i vicešampionke Evrope i bronzane iz Tokija - Francusku (68:62).

Poznat rival u 1/4 finalu

Žrebom je odlučeno da sledeći protivnik našim devojkama bude najteži mogući rival - reprezentacija SAD. 

Naša reprezentacija nalazila se u drugom šeširu, zajedno sa ostalim ekipama koje su bile treće i četvrte u svojim grupama. Pored Srbije, u ovom šeširu bile su i Francuska, Belgija i Portoriko. 

U prvom šeširu nalazile su se Kina, SAD, Kanada i Australija. 

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".