Ово је нашој репрезентацији трећа победа у групи коју завршавају са скором од три победе и два пораза. На тај начин, наше девојке су групну фазу завршиле као треће у својој групи. 

Овај меч обележила је сјајна партија Ивон Андерсон која је убацила 18 поена, поен више од Јоване Ногић. Ипак, тихи јунак ове утакмице је Тина Крајишник која је утакмицу одиграла упркос повредама. 

Фото: Танјуг/АП

 

Крајишник није желела да остави своје саиграчице на цедилу, изашла је на терен и капитенски предводила екипу до важне победе на такмичењу. 

Њено пожртвовање запазила је и Међународна кошаркашка федерација (ФИБА) која јој је посветила снимак на званичном Инстаграм профилу. 

- Тину Крајишник ништа не спречава да се бори за своју Србију - навела је ФИБА у опису снимка. 

Тина је на овој утакмици имала запажену улогу и на основу свог учинка. Наиме, она је постигла 12 поена, а уз то је имала и чак 13 скокова

Фото: Танјуг/АП

 

Колико наша репрезентација игра добро, говорио податак да су на овом турниру победиле олимпијске вицешампионке - Јапан (69:64), Мали (81:68) и вицешампионке Европе и бронзане из Токија - Француску (68:62).

Познат ривал у 1/4 финалу

Жребом је одлучено да следећи противник нашим девојкама буде најтежи могући ривал - репрезентација САД. 

Наша репрезентација налазила се у другом шеширу, заједно са осталим екипама које су биле треће и четврте у својим групама. Поред Србије, у овом шеширу биле су и Француска, Белгија и Порторико. 

У првом шеширу налазиле су се Кина, САД, Канада и Аустралија. 

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".