Vlada Argentine morala je da se angažuje kako bi rešila gorući problem u državi – nedostatak sličica za Svetsko prvenstvo.

Širom zemlje vlada ogromna nestašica “Panini” sličica za predstojeće Svetsko prvenstvo u fudbalu i to u momentu kada cela nacija ne može da dočeka Mundijal.

Nakon što je reprezentacija ove južnoameričke države osvojila dve titule – Kopa Ameriku i Finalisimu, navijači sada ne mogu da dođu do sličica.

Na samo dva meseca do turnira kesica je sve manje na trafikama, a “Panini” ne može da se izbori sa ogromnom tražnjom u Argentini. Pobunili su se trgovački lanci u Argentini i tražili da se hitno poveća uvoz sličica, a vlada je stala kao faktor između proizvođača i prodavaca.

– Moramo da imamo otvoreni dijalog unutar našeg pravnog i tehničkog osoblja kako bi uspeli da sarađujemo i nađemo najbolja rešenja – stoji u saopštenju “Paninija”.

– Frustrirajuće je što nema sličica. Svaki dan dođem kući i deca me pitaju: ‘Tata, tata, da li si nam kupio sličice?’ A sličica nema! – neutešan je Ezekjel Klaveri otac troje dece.

BONUS VIDEO:

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".