Kornelije Kovač je iza sebe ostavio suprugu Snežanu i ćerke Aleksandru, Kristinu i Anju.

Tri ćerke, koje su bile naklonjene muzici i umetnosti kao i on, dobio je u braku sa prvom ženom, Spomenkom. Ona se razvela od Kornelija, a 2006. godine je, nažalost, preminula.

Pesma "Zlatni dan". Verovatno najljubavnija, najtužnija pop numera ikada napisana na ovim prostorima, a napisala ju je upravo Spomenka 

Tekstovi Spomenke Kovač zauvek će biti deo tkanja silnih generacija izniklih u Jugoslaviji, zatim i Srbiji - uz njih su deca odrastala, mladi se zaljubljivali, odrasli duboko i strasno voleli...

 

 

NJene reči otpevali su Bisera Veletanlić, Zdravko Čolić, Nina Badrić, Goran Karan, Olivera Katarina, Zlatko Pejaković, Saša Vasić, Peti element, Davorin Popović, mnogi drugi, i na posletku, njena deca, Aleksandra i Kristina Kovač, ali bivši suprug Kornelije Kovač.

Spomenka Kovač je preminula je 2005. godine od opake bolesti, a takođe je pisala tekstove za neke od najlepših domaćih pesama.

Tekstovi Spomenke Kovač zauvek će biti deo tkanja silnih generacija izniklih u Jugoslaviji, zatim i Srbiji - uz njih su deca odrastala, mladi se zaljubljivali, odrasli duboko i strasno voleli, ponekad i gubili, a stariji se sećali.

"Da te volim", "Dal' i tebi", "K'o lijana", "Divni mladići Beograda", "Reka bez povratka", "Ako odlaziš", samo su neke od pesama.

NJene reči i priče doneli su vam Bisera Veletanlić, Zdravko Čolić, Nina Badrić, Goran Karan, Olivera Katarina, Zlatko Pejaković, Saša Vasić, Peti element, Davorin Popović, mnogi drugi, i na posletku, njena deca, Aleksandra i Kristina Kovač, ali bivši suprug Kornelije Kovač.

BONUS VIDEO:

LJILJANA KONTIĆ: Bila je najveća Gidrina ljubav sa kojom se ženio čak tri puta

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".