Корнелије Ковач је иза себе оставио супругу Снежану и ћерке Александру, Кристину и Ању.

Три ћерке, које су биле наклоњене музици и уметности као и он, добио је у браку са првом женом, Споменком. Она се развела од Корнелија, а 2006. године је, нажалост, преминула.

Песма "Златни дан". Вероватно најљубавнија, најтужнија поп нумера икада написана на овим просторима, а написала ју је управо Споменка 

Текстови Споменке Ковач заувек ће бити део ткања силних генерација изниклих у Југославији, затим и Србији - уз њих су деца одрастала, млади се заљубљивали, одрасли дубоко и страсно волели...

 

 

Њене речи отпевали су Бисера Велетанлић, Здравко Чолић, Нина Бадрић, Горан Каран, Оливера Катарина, Златко Пејаковић, Саша Васић, Пети елемент, Даворин Поповић, многи други, и на послетку, њена деца, Александра и Кристина Ковач, али бивши супруг Корнелије Ковач.

Споменка Ковач је преминула је 2005. године од опаке болести, а такође је писала текстове за неке од најлепших домаћих песама.

Текстови Споменке Ковач заувек ће бити део ткања силних генерација изниклих у Југославији, затим и Србији - уз њих су деца одрастала, млади се заљубљивали, одрасли дубоко и страсно волели, понекад и губили, а старији се сећали.

"Да те волим", "Дал' и теби", "К'о лијана", "Дивни младићи Београда", "Река без повратка", "Ако одлазиш", само су неке од песама.

Њене речи и приче донели су вам Бисера Велетанлић, Здравко Чолић, Нина Бадрић, Горан Каран, Оливера Катарина, Златко Пејаковић, Саша Васић, Пети елемент, Даворин Поповић, многи други, и на послетку, њена деца, Александра и Кристина Ковач, али бивши супруг Корнелије Ковач.

БОНУС ВИДЕО:

ЉИЉАНА КОНТИЋ: Била је највећа Гидрина љубав са којом се женио чак три пута

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".