Iako je dugo nismo videli u javnosti, Aleksandra Seka Đorđević bila je i ostala na vrhu liste najlepših žena naših sportista. Kratka crna kosa, koja je oduvek bila njen zaštitni znak, i danas je krasi. Baš kao i širok osmeh.


‒ Pre 25 godina rekla si „da“. Nemam reči da izrazim svoju večnu zahvalnost i ljubav. Zauvek sam zahvalan jer te imam u svom životu ‒ poručio je javno košarkaški as Aleksandar Đorđević pre dve godine, kada je sa suprugom obeležio četvrt veka braka.

Foto: Printskrin/Tviter

 

NJihova ljubavna priča počela je znatno ranije, jedva da su bili punoletni. Upoznao ih je Sašin školski drug i kolega, koji im je kasnije kumovao na venčanju.

‒ Često sam dolazio sa društvom u kafić na Vračaru, gde sam jedne večeri video divnu i zgodnu devojku. Prijatelji su mi kazali da joj je nadimak Seka i pošto smo razmenili poglede i osmehe upoznali smo se. Zaljubio sam se u nju i teško su mi padale pripreme sa Partizanom i reprezentacijom ‒ priznao je svojevremeno trofejni košarkaš.

Kada se 2017, posle osvajanja srebrne medalje na Evropskom prvenstvu u Turskoj, popeo na čuveni balkon Skupštine grada, u šali je poručio da je pre 22 godine bio opravdano sprečen. Oni nešto stariji znali su da je to aluzija na njegov izostanak sa dočeka košarkaša 1995. godine, kada se zbog venčanja u Bolonji nije pridružio ekipi.

Foto: ATA images

 

Sportski put vodio ga je od „Partizana“ do Francuske, Italije, Španije... Seka je uvek bila uz njega, svesno stavljajući porodicu na prvo mesto.

Tokom godina dobili su dve ćerke, Tesu i Taru koje likom podsećaju na proslavljenog oca, a od njega su nasledile i talenat za košarku, koju obe treniraju.

‒ Učimo ih poštovanju, lepom ponašanju, da znaju da se druže sa svima, da budu nasmejane i uvek imaju lepu reč, da saslušaju, budu poslušne i, naravno, da imaju svoj stav ‒ izjavio je svojevremeno Saša Đorđević u intervjuu.

Đorđevići su, uprkos ogromnoj Saletovoj popularnosti, uspeli da sačuvaju privatnost, a nekadašnji selektor naše reprezentacije poručuje:

‒ Imam fenomenalnu suprugu pored sebe, porodicu i prijatelje. A moj najveći uspeh u karijeri je što volim ono što radim, a ne radim ono što volim.

BONUS GALERIJA: Novak Đoković kroz karijeru - od 2003. godine pa do danas

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".