Иако је дуго нисмо видели у јавности, Александра Сека Ђорђевић била је и остала на врху листе најлепших жена наших спортиста. Кратка црна коса, која је одувек била њен заштитни знак, и данас је краси. Баш као и широк осмех.


‒ Пре 25 година рекла си „да“. Немам речи да изразим своју вечну захвалност и љубав. Заувек сам захвалан јер те имам у свом животу ‒ поручио је јавно кошаркашки ас Александар Ђорђевић пре две године, када је са супругом обележио четврт века брака.

Фото: Принтскрин/Твитер

 

Њихова љубавна прича почела је знатно раније, једва да су били пунолетни. Упознао их је Сашин школски друг и колега, који им је касније кумовао на венчању.

‒ Често сам долазио са друштвом у кафић на Врачару, где сам једне вечери видео дивну и згодну девојку. Пријатељи су ми казали да јој је надимак Сека и пошто смо разменили погледе и осмехе упознали смо се. Заљубио сам се у њу и тешко су ми падале припреме са Партизаном и репрезентацијом ‒ признао је својевремено трофејни кошаркаш.

Када се 2017, после освајања сребрне медаље на Европском првенству у Турској, попео на чувени балкон Скупштине града, у шали је поручио да је пре 22 године био оправдано спречен. Они нешто старији знали су да је то алузија на његов изостанак са дочека кошаркаша 1995. године, када се због венчања у Болоњи није придружио екипи.

Фото: АТА имагес

 

Спортски пут водио га је од „Партизана“ до Француске, Италије, Шпаније... Сека је увек била уз њега, свесно стављајући породицу на прво место.

Током година добили су две ћерке, Тесу и Тару које ликом подсећају на прослављеног оца, а од њега су наследиле и таленат за кошарку, коју обе тренирају.

‒ Учимо их поштовању, лепом понашању, да знају да се друже са свима, да буду насмејане и увек имају лепу реч, да саслушају, буду послушне и, наравно, да имају свој став ‒ изјавио је својевремено Саша Ђорђевић у интервјуу.

Ђорђевићи су, упркос огромној Салетовој популарности, успели да сачувају приватност, а некадашњи селектор наше репрезентације поручује:

‒ Имам феноменалну супругу поред себе, породицу и пријатеље. А мој највећи успех у каријери је што волим оно што радим, а не радим оно што волим.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Новак Ђоковић кроз каријеру - од 2003. године па до данас

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".