Policija Novog Zelanda uspela je da identifikuje dvoje dece čiji su ostaci pronađeni ranije ovog meseca u koferima koje je kupila jedna porodica na internet aukciji. 

Policija je u saopštenju potvrdila da su deca identifikovana i da je njihova porodica zatražila da se njihova imena ne otkriju, navodi CNN.

Podsetimo, istraga ubistva pokrenuta je nakon što su ljudski ostaci otkriveni u koferima u Južnom Ouklandu 11. avgusta ove godine. 

Ranije ovog mjeseca, inspektor novozelandske policije rekao je da su deca verojatno imala između 5 i 10 godina kada su umrla. Rekao je da istražitelji veruju da su bili mrtvi tri ili četiri godine i da je uzrok smrti još uvek nepoznat.

Južnokorejska policija ističe da je žena za koju se veruje da je majka ovo dvoje dece bila u J. Koreji od 22. avgusta. Policija sarađuje sa vlastima Novog Zelanda preko Interpola. 

Kompanija koja se bavi skladištenjem i koja je prodala prtljag na aukciji takođe pomaže policiji u istrazi o drugim predmetima koji bi mogli biti povezani sa prodatim koferima.

Policija je naglasila da policija koja je kupila kofere nema veze sa smrću dece. 

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".