Obalska straža spasila je više od 80 putnika i članova posade trajekta koji se zapalio na Filipinima, dok se približavao luci južno od glavnog grada Manile, prenosi AP.

Samo dva putnika vode se i dalje kao nestala, a vlasti proveravaju da li su njih dvojica nestali ili su spašeni, ali su odmah otišli kući, a da nisu prethodno nisu obavestili zvaničnike koji su vodili potragu tokom jučerašnjeg dana, saopštila je obalska straža.

Trajekt, koji je prevozio ukupno 87 putnika i članova posade, putovao je juče iz grada Kalapan u provinciji Orijental Mindoro, i bio je više od kilometar udaljen od luke Batangas, kada se na jednoj od paluba pojavio dim praćen plamenom, saopštio je jedan od spasenih putnika, navodi AP.

Foto: Profimedia

 

 

Manja udaljenost trajekta do luke omogućila je brzo spasavanje ugroženih putnika čak i tokom noći, pomoću plovila obalske straže i obližnjih brodova, motornih vozila i tegljača.

Jedan brod je pomogao obalskoj straži da ugasi požar, u kome je skoro u potpunosti uništen trajekt koji je takođe prevozio najmanje 16 automobila i kamiona, rekli su zvaničnici obalske straže.

Trajekt, koji je odvučen do sidrišta, može maksimalno da preveze oko 400 putnika, saopštila je obalska straža, dodajući da uzrok požara još nije poznat i da je istraga u toku, navodi AP.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".