Обалска стража спасила је више од 80 путника и чланова посаде трајекта који се запалио на Филипинима, док се приближавао луци јужно од главног града Маниле, преноси АП.

Само два путника воде се и даље као нестала, а власти проверавају да ли су њих двојица нестали или су спашени, али су одмах отишли кући, а да нису претходно нису обавестили званичнике који су водили потрагу током јучерашњег дана, саопштила је обалска стража.

Трајект, који је превозио укупно 87 путника и чланова посаде, путовао је јуче из града Калапан у провинцији Оријентал Миндоро, и био је више од километар удаљен од луке Батангас, када се на једној од палуба појавио дим праћен пламеном, саопштио је један од спасених путника, наводи АП.

Фото: Профимедиа

 

 

Мања удаљеност трајекта до луке омогућила је брзо спасавање угрожених путника чак и током ноћи, помоћу пловила обалске страже и оближњих бродова, моторних возила и тегљача.

Један брод је помогао обалској стражи да угаси пожар, у коме је скоро у потпуности уништен трајект који је такође превозио најмање 16 аутомобила и камиона, рекли су званичници обалске страже.

Трајект, који је одвучен до сидришта, може максимално да превезе око 400 путника, саопштила је обалска стража, додајући да узрок пожара још није познат и да је истрага у току, наводи АП.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".