Meštanin sela Radošina kod Svilajnca, A. M. (33), koji je osumnjičen da je 20. avgusta, uz primenu sile, napastvovao S. M. (78) iz istog sela, uhapšen je 21. avgusta čak kod Zrenjanina, saznaju "Novosti" od tužioca Nenada Necića.

Prema njegovim rečima, njih dvoje se poznaju odranije, a kobne noći, A. M. je, kako se sumnja, upao u kuću nesrećne žene između 22.30 i 23 sata i silovao staricu, koja ga je odmah prijavila policiji. Pošto je osumnjičeni bio u bekstvu, policija je izdala poternicu, i prekjuče ga pronašla čak u Zrenjaninu.

Po nalogu Višeg tužilaštva, policija mu je odredila zadržavanje od 48 sati i sinoć je trebalo da bude saslušan u Višem javnom tužilaštvu, gde je trebalo da iznese svoju odbranu.

Kako "Novosti" nezvanično saznaju, osumnjičeni je razvalio vrata na kući starice, koja mu je, inače, komšinica. Ušao je u sobu u kojoj se starica nalazila i nasrnuo na nju. Baka se branila, ali s obzirom na to da je A. M. Veoma krupan i snažniji od nje, on ju je savladao i počinio obljubu. Nesrećna starica pregledana je u jagodinskoj bolnici, gde su joj konstantovane lakše telesne povrede.

Iz policije saznajemo da im je osumnjičeni A. M. poznat odranije, ali nije precizirano po kom osnovu. Po selu je juče po podne mogla da se čuje i priča kako neko možda želi da "napakuje" zatvor A. M., jer oni koji ga poznaju kažu da ima dovoljno novca da može da plati svaku vrstu "zabave" i da ne liči na njega da napastvuje starice.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".