Dvorište porodice Đokić, odnosno majke Stojanke od ranog jutra je prepuno ljudi koji su došli da zapale sveću i upute poslednji pozdrav Goranu, Gordani i Lidiji.

Mnogo je automobila u ulici, kolona se nazire već od glavnog puta u selu Moravac, Prijatelji i meštani u tišini čekaju u redovima da izjave saučešće.

FOTO: J.Ć.

 

Posmrtni ostaci brutalno likvidirane porodice preuzeta su nekoliko dana nakon što su u ataru sela Moravac pronađena ugljenisana, jer je tek u utorak okončana DNK analiza radi utvrđivanja identiteta Lidije Đokić, čije je telo izgorelo do neprepoznatljivosti.

Upravo na mestu gde su pre dvanaest dana poslednji put viđeni živi, u selu Moravac kraj Aleksinca, u domu Stojanke Đokić, dopremljena su juče tela njenog sina Gorana, snahe Gordane i unuke Lidije, koji su brutalno ubijeni 27. septembra, neposredno po izlasku iz ove kuće.

FOTO: J.Ć.

 

 

Iz kuće Đokića od juče čuju se plač i jauci zbog tragedije. Članovi najuže porodice okupili su se u porodičnoj kući Goranove majke Stojanke, gde primaju saučešća od okupljenih.  

Do večne kuće ispraćaju ih najbliža rodbina, prijatelji i brojni poznanici. Opelo će biti obavljeno ispred porodične kuće.

ISTRAGA I DALJE U TOKU

Potraga za počiniocima ovog zločina, koji je potresao ovaj kraj ali i sve u Srbiji, još traje, ali se, kako saznajemo, polako steže obruč oko potencijalnog ubice. Kako smo već pisali, tela Đokića nisu pronađena slučajno, niti nasumično, već se do Gorana, Gordane i Lidije došlo analizom baznih stanica mobilne telefonije.

Foto: Arhiva Novosti

 

 

Inspektori su uz pomoć operatera, danonoćnom istragom i analizom, došli do lokacije na kojoj su poslednji put registrovani aparati oca i ćerke. Na tom potezu su pripadnici policije pojačali "češljanje" terena i tako došli do ogromnog smetlišta i jame u kojoj su bila njihova tela, u ataru sela Moravac. Nekoliko sati ranije, 12 kilometara dalje, pronađen je izgoreli "pasat" ove porodice i u njemu čaura koja je poslata na analizu.

Foto: Arhiva Novosti

 

 

Podsetimo, Đokići su nestali u nedelju noću kada su iz Moravca krenuli ka Aleksincu. Šest dana kasnije, u subotu, pronađen je njihov zapaljeni "pasat" u selu Tešica, a nekoliko sati kasnije i njihova tela u blizini divlje deponije u Moravcu.

ZASTAVE NA POLA KOPLJA

ODLUČILI smo da na dan sahrane proglasimo Dan žalosti u Aleksincu, jer je ovakva tragedija nezapamćena, ne samo za naše mesto, nego i za mnogo veće gradove. Zastave će biti spuštene na pola koplja, i neće biti muzike na javnim mestima u ugostiteljskim objektima - kaže Dalibor Radičević, predsednik Opštine Aleksinac.

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".