Tela porodice Đokić su pronađena u jami pored smetlišta u ataru sela Moravac, nedaleko od Aleksinca.

Tročlana porodica je ubijena sa po najmanje dva metka u glavu i grudi, pokazuju rezultati obdukcije, a nakon ubistva su i spaljena. Smatra se da su naknadno bačena u rupu.

Prema nezvaničnim informacijama, razbojnička grupa koja je počinila zločin je najverovatnije imala pomoć nekog od meštana ili nekog ko detaljno poznaje teren.

''Čovek sa kojim smo hteli da obavimo razgovor je van zemlje'', navodi sagovornik Novosti blizak istrazi. Dodaje da je regularno prešao granicu pre ponalaska tela, a nakon nestanka porodice. Izlazak su zabeležile kamere, a osumnjičeni je u novčanim problemima.

''Nemamo podatak da li je pozajmljivao novac od Đokića, odnosno da li im je dugovao. Neki tragovi ukazuju da je on mogao da organizuje ovaj zločin'', dodaje sagovornik.

Sumnja se da su Đokići ubijeni u automobilu, a ne isključuje se mogućnost korišćenja prigušivača, jer nema svedočenja da su se čuli pucnji. Ubice su navodno pokupile čaure, ali postoji mogućnost da su napravile propust. Tako bi nađena čaura mogla biti ključan dokaz.

U kući Đokića je pronađena futrola za pištolj, ali oružje nije nađeno. Goran nije imao dozvolu za oružje, a možda je nabavio radi lične bezbednosti, jer je zbog menjačnice često bio na meti lopova.