Milijarder Ilon Mask bi prošao kroz dogovor o kupovini Tvitera ako platforma društvenih medija pokaže kako proverava autentičnost korisničkih naloga, napisao je Mask na Tviteru u subotu.

Odgovarajući na komentar drugog korisnika, Mask je rekao da bi dogovor o kupovini Tvitera - trebao da se nastavi pod originalnim uslovima - ako platforma podeli sa njim njihov metod za uzorkovanje naloga kako bi se utvrdilo da su oni originalni.

- Ako Tviter jednostavno pruži svoj metod uzorkovanja 100 naloga i način na koji je potvrđeno da su stvarni, dogovor bi trebalo da se odvija pod originalnim uslovima.

Međutim, ako se ispostavi da su njihove prijave SEC-a materijalno lažne, onda posao ne bi trebalo nastaviti - nastavio je on, pozivajući se na regulatorne dokumente koje kompanije moraju da podnesu Komisiji za hartije od vrednosti (SEC) radi transparentnosti i pružanja informacija o operacijama.

Foto:AP/Patrick Pleul

 

Musk je ranije upozorio da će lično potvrditi autentičnost 100 nasumično odabranih naloga na platformi.

U aprilu je preduzetnik najavio svoju nameru da kupi platformu društvenih medija, čiji je strastveni pobornik i čest korisnik, za 44 milijarde dolara. Zatim je u maju Mask rekao da pokušava da dobije informacije koje bi potvrdile da lažni nalozi i oni koji se koriste za slanje masovnih reklamnih poruka na platformi čine manje od 5% od ukupnog broja korisnika Tvitera. Početkom jula, Maskovi advokati su obavestili Tviter da on više ne želi da ide na posao jer mu kompanija nije pružila ove informacije. Tviter, iako u početku nije bio voljan da pristane na Maskove planove za kupovinu, podneo je tužbu protiv njega 12. jula u pokušaju da ga primora da završi kupovinu. Mask je 29. jula podneo protivtužbu protiv kompanije.

Sud u Delaveru zakazao je ročište za oktobar zbog Maskovog odbijanja da nastavi sa dogovorom o kupovini Tvitera.

BONUS VIDEO:

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".