Ima li šta gore od mirisa cigareta u kući u kojoj boravite? 

Ukoliko ne možete da se rešite ove ružne navike i cigarete ne konzumirate na terasi ili prozoru, u sobi ili svim prostorijama doma osetiće se jak miris dima koji upijaju sve tkanine, ali i zidovi. Postoji ipak jedan potpuno neobičan trik kako ukloniti smrad od cigareta iz kuće.

U Fejsbuk grupi koju vodi britanska ekspertkinja za čišćenje "Mrs Hinch" osvanulo je pitanje kako se rešiti neprijatnog mirisa od cigareta, a savet s lukom privukao je mnogo pažnje.

Foto: Profimedia

 

 

Sve što treba je iseći nekoliko glavica luka na pola i svaku polovinu staviti u jednu prostoriju. Iako možda ne zvuči primamljivo, luk će upiti sve mirise koji se šire prostorijom. Nakon nekoliko dana osvežite prostor mirisom u spreju ili osveživačem vazduha.

Osim trika s lukom, članovi grupe su predložili još neka korisna rešenja:

Sirće i ugljen

Ugljen i sirće upijaju neprijatne mirise, pa tako možete sirće da sipate u nekoliko posuda i rasporediti ih po prostoriji u kojoj se puši. Što se tiče ugljena, izmrvite ga i stavite na nekoliko mesta u stanu.

Pesak za mačke

Ako imaš mačku kao kućnog ljubimca, možeš upotrebiti i njen pesak kao neutralizator mirisa duvana. Stavite malo mirisnog peska u pepeljaru i videćete kako će neprijatan miris potpuno nestati.

Mirišljave sijalice

Sijalice na lusteru malo namirišite. Kada se svetlo upali i zagreje, miris parfema će početi da se širi prostorijom i donekle prikriti smrad cigareta.

Vrećice s lavandom

Dim cigareta se uvlači u sve, odeću, kosu, obuću, nameštaj, zavese… Da na brzinu osvežite šal, rukavice ili kapu, ostavite ih na otvorenom da se izluftiraju, a onda ih zamotajte zajedno sa onim vrećicama sveže lavande, koje se stavljaju u ormare. Torbe ćete osvežiti ako u zadžepak stavite par zrna kafe, neprijatan miris će nestati veoma brzo.

“Dobro očistite sve i pustite dovoljno svežeg vazduha”, glasio je još jedan od komentara.

“Ako je dim ušao u tepihe ili bilo koju tkaninu, onda ćete se mirisa teško rešiti i bolje da zamenite tkaninu”, dodala je druga, prenosi "The Sun".

BONUS VIDEO:

 

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".