SO

Napunite u lavor prohladnu vodu i posolite je. Na 5 litara vode stavite 5 supenih kašika soli. Promešajte i bacite u njega svoje prljave krpe. Ako su jako prljave - neka prenoće, ako nisu, dovoljno je da odstoje sat-dva.

Posle ih operite na uobičajeni način. Kao rezultat, krpe će biti još čistije, nego posle otkuvavanja sa dodatkom izbeljivača.

Foto: Profimedia

 

SODA BIKARBONA

Soda je takođe dobar pomoćnik u otklanjanju masnih fleka sa kuhinjskih krpa. Možete pripremiti rastvor tople vode sa dodatkom sode, a možete i iskuvati krpe u ovom rastvoru (5 kašika na 5 litara vode).

Čak i ako fleke ostanu, one će nestati posle poslednjeg pranja u veš mašini nakon iskuvavanja.

DETERDŽENT ZA SUDOVE

Na sličan način kuninjske krpe potapaju se i sa deterdžentom za sudove. Uzmite malo sredstva za pranje sudova, stavite u toplu vodu i potopite prljave suve krpe u tom rastvoru na 15-20 minuta.

Nakon toga ih slobodno operite praškom u veš mašini na uobičajeni način. Na ovaj način efikasno se eliminišu masne fleka sa kuhinjskih krpa.

Foto: Profimedia

 

SIRĆE

Ako se na vašim krpama pojavila  buđ,  treba ih  oprati na uobičajeni način, ali posle toga isprati u rastvoru vode i sirćeta.

BONUS VIDEO:

 

(Informer)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".