Sedmogodišnju Britanku DŽonadu Avdiju usmrtio je gliser dok je bila na odmoru sa roditeljima u Albaniji, prenosi Dejli mejl.

Nesrećna devojčica se igrala u moru u blizini plaže Potam, na jugu Albanije, kada ju je u utorak oko 14 časova usmrtio čamac.

Propeler glisera zadao je devojčici fatalne povrede i ona je na mestu ostala mrtva, saopšteno je iz albanske policije. 

Kako navode svedoci, gliser je prošao kroz područje koje je bilo jasno obeleženo bovama i namenjeno isključivo kupačima.

Arjan Tase, čovek koji je upravljao čamcem, pod istragom je albanskih vlasti i na teret mu se stavlja ubistvo iz nehata. Kako se navodi iz policije, on bi trebalo da se pojavi danas pred sudom u Valoni. 

Kako navode svedoci, Tase je vozio svoje rođake na gliseru, da bi, kada je njih iskrcao, vratio čamac u vodu i izvodio, kako oni kažu, opasne manevre. 

Kako navodi britanski medij, u Albaniji su izbili protesti zbog smrti devojčice, a na desetine demonstranata se juče sukobilo sa policijom u Tirani. Navodno, oni traže ostavke ministra unutrašnjih poslova, šefa policije i ministra turizma, optužujući državu za ubistvo DŽonade, prenose lokalni mediji. 

Ovo je treća takva nesreća koja se ovog leta dogodila na plažama Albanije.

Na mestu gde je DŽonada izgubila život, kao i ispred kabineta premijera, postavljeno je stotine sveća i cveća. 

Inače, DŽonadin otac je albanskog porekla. 

BONUS VIDEO: 

 

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".