Velika bela ajkula napala je muškarca Judžina Finija (46) na plaži u Kaliforniji i tom prilikom mu je, kako on tvrdi, spasila život.

Ovaj događaj dogodio se u julu 2015. godine kada je Fini plicao duž obale Hantington Biča u Kaliforniji. Kako kaže, u jednom trenutku osetio je snažan udarac u leđa. 

Po izlasku iz vode, Fini je na leđima primetio posekotinu dugu oko 30 centrimetara, a njegova devojka je rekla da je videla peraje ajkule. 

 

 

- Osećao sam se kao da me je udarila tona cigli, kao da me je neko udario bičem. Nikada nisam bio tako udaren - rekao je Fini, prenosi NJujork post.

Ubrzo nakon susreta sa najopasnijim morskim predatorom, Fini je teško disao i osećao je jake bolove u grudima. Zbog toga je zatražio medicinsku pomoć, a rendgen je pokazao da Fini ima tumor na desnom bubregu. Nakon ovog saznanja, lekari su mu uklonili tumor i oko 20 odsto bubrega.

- Inače nikada ne bih otišao na pregled. Ovo je očigledno bio jedini način da saznam da se tumor širi - rekao je Fini.

Upravo iz tog razloga je, kaže, večno zahvalan ajkuli koja ga je napala.

- Počeo bih da gubim na težini, razboleo bih se, ali onda bi bilo kasno. Da sam mogao da pronađem ovu ajkulu i zagrlim je, uradio bih - zaključio je Fini.

BONUS VIDEO: 

 

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".