Neobičan, uglavnom neprijatan miris, može se osetiti kada zaboravimo da izvadimo veš posle pranje, makar to bio i kratki vremenski period.

Kada se desi ovakva situacija, većina osoba zapita se zbog čega je to tako, pre svega zbog činjenice da su tokom pranja korišćeni i deterdžent i omekšivač.

U velikom broju slučajeva, za neugodan miris možemo kriviti gljivice, bakterije, kao i talog prljavštine koja se nalazi u bubnju mašine.

Shodno tome, neophodno je čistiti veš mašinu redovono, a u toku dve nedelje poželjno je uključiti praznu na program pranja sa temperaturom na najvišem nivou.

Foto: Profimedia

 

 

Prava konfuzija može nastati nakon što tek opran veš, izvađen odmah nakon pranja, i dalje zaudara.

Kako bi se neobični miris sprečio i tokom narednih pranja, pokušajte da sipate sodu bikarbonu i jabukovo sirće u bubanj, ne bi li se na taj način "izvukli" mirisi iz mašine.

Preporučeno je da se mala količina jabukovog sirćeta dodaje prilikom svakog pranja u veš, pa će se tako sprečiti da odeća pokupi bilo kakav neprijatan miris.

Trik koji vam dodatno može pomoći jeste da u jabukovo sirće sipate nekoliko kapi eteričnog ulja.

Ukoliko budete sprečeni da tokom noći neplanirano veš ostane u mašini, u bubanj dodajte šoljicu alkoholnog sirćeta, stavite deterdžent i ponovo pokrenite proces pranja.

BONUS VIDEO

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".