Необичан, углавном непријатан мирис, може се осетити када заборавимо да извадимо веш после прање, макар то био и кратки временски период.

Када се деси оваква ситуација, већина особа запита се због чега је то тако, пре свега због чињенице да су током прања коришћени и детерџент и омекшивач.

У великом броју случајева, за неугодан мирис можемо кривити гљивице, бактерије, као и талог прљавштине која се налази у бубњу машине.

Сходно томе, неопходно је чистити веш машину редовоно, а у току две недеље пожељно је укључити празну на програм прања са температуром на највишем нивоу.

Фото: Профимедиа

 

 

Права конфузија може настати након што тек опран веш, извађен одмах након прања, и даље заудара.

Како би се необични мирис спречио и током наредних прања, покушајте да сипате соду бикарбону и јабуково сирће у бубањ, не би ли се на тај начин "извукли" мириси из машине.

Препоручено је да се мала количина јабуковог сирћета додаје приликом сваког прања у веш, па ће се тако спречити да одећа покупи било какав непријатан мирис.

Трик који вам додатно може помоћи јесте да у јабуково сирће сипате неколико капи етеричног уља.

Уколико будете спречени да током ноћи непланирано веш остане у машини, у бубањ додајте шољицу алкохолног сирћета, ставите детерџент и поново покрените процес прања.

БОНУС ВИДЕО

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".