Gašenje požara vatrogascima je dodatno otežavao vetar, a vatra se u jednom trenutku približila i kućama. U gašenje požara uključio se helikopter crnogorskog Ministarstva unutrašnjih poslova, a pomoć je zatražena i od Hrvatske. Međutim kako su i kod suseda bili veliki požari, Hrvatska nije mogla da pošalje ni jedan kanader u pomoć.

Požar je lokalizovan uz nadljudske napore vatrogasaca, ali i zahvaljujući angažovanju helikoptera, pišu crnogorski mediji.

Komentar na vatrena zbivanja na Fejsbuku izneo je muzičar Antonije Pušić, poznatiji kao Rambo Amadeus. U svome oštrom stilu, očito emotivno pogođen zbivanjima, Rambo jepostavio 12 pitanja.

Među njima su i koliko košta taj nedostižni kanader, koliko se godišnje zaradi od turizma, odvaja li se na protivpožarnu zaštitu neki dinar od ogromnih profita koje poslovna elita pravi od turizma, misli li iko o vatrogascima, njihovoj opremi i tehnici pre nego što požar bukne, da li ćemo svi žmuriti pred ovim opominjućim ožiljkom dok nam se čitave teritorije ne pretvore u goli kamen, treba li pisati peticiju da se kupe kanaderi, moramo li čekati da stvarno izgori pola Balkana da bi se stvar shvatila ozbiljno...?

Rambo kaže da pitanja "važe za sve države koje nemaju kanader, koje ga imaju, ali im ne radi, ili koji su ih imali, pa prodali".

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".