Na NJivičkom putu u hercegnovskoj opštini jutros oko devet sati izbio je požar velikih razmera, pišu crnogorske Vijesti.

Komandir Službe zaštite i spašavanje Herceg Novi Zlatko Ćirović kazao je za RTHN da je situacija kritična - vatra je prešla put i širi se prema naselju.

Izgoreo je jedan napušteni objekat, a ugroženo je više od 15 kuća. Vatrogasci intervenišu duž celog NJivičkog puta, do graničnog prelaza Kobila.

Portal RTHN prenosi da su dve kuće bile u neposrednoj opasnosti od požara, ali da su odbranjene zahvaljujući reakciji vatrogasaca.

 

 

 

Vršilac dužnosti generalnog direktora Direktorata za zaštitu u spašavanje Miodrag Bešović kazao je za taj medij da avion Direktorata, zbog nepovoljnih vremenskih uslova, nije uključen u gašenje požara.

- Uputili smo zahtev Hrvatskoj. Čekamo odgovor od njih, da vidimo imaju li raspoloživih kanadera koje bi mogli da nam upute na ispomoć. Na terenu je trenutno šest vozila Službe zaštite Herceg Novi i jedno DVD Boka iz Kotora - naveo je Bešović.

On je kazao da se meteo uslovi prate u svakom momentu, kako bi avion bio upućen na požarište. Helikoper Vojske trenutno je na Durmitoru radi spasavanja jedne ženske osobe.

 

 

 

- Vetar je promenjljivog smera i okreće požar iz jednog u drugi smer, zbog čega je situacija nepredvidljiva. Naša dron ekipa je na terenu i prenosi nam slike sa požarišta - rekao je Bešović, dodavši da su resursi Crne Gore ograničeni.

Televizija Vijesti javila je jutros da se požar brzo širi zbog bure u Boki kotorskoj, a gori nisko i suvo rastinje.

Portal RTHN objavio je da je plamen, koji se ranije širio prema vrhu brda, stigao i do prvih stambenih objekata, a Ćirović je kazao kako se nadaju da će uspeti da ga lokalizuju ukoliko vetar stane.

BONUS VIDEO: 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".