Edukativnom kampanjom „Ne vozi zaustavnom trakom, ne zaustavljaj život“ JP „Putevi Srbije“ želi da utiče na ponašanje vozača na autoputevima i probudi svest o značaju i upotrebi zaustavne trake.

Kako je saopšteno iz Puteva Srbije, kampanja se sprovodi kako bi se uticalo na ponašanje vozača koji nepropisno koriste zaustavnu traku na autoputu i ima za cilj da promeni njihov način ponašanja kako bi zaustavnu traku oslobodili za kretanje vozila pod rotacijom.

Navodi se da, u Srbiji u saobraćajnim nezgodama godišnje život izgubi više od 500 ljudi, da je Srbija u prethodne tri godine izgubila više od 120 ljudi u saobraćajnim nezgodama na autoputevima, a za poslednjih pet godina na autoputevima u zaustavnoj traci izgubljeno je više od 20 života.

Foto: N. Skenderija

 

 

Cilj sprovođenja edukativnih kampanja je podizanje svesti o problemima stradanja u saobraćaju, odnosno skretanje pažnje javnosti na značaj i mogućnosti unapređenja nivoa bezbednosti saobraćaja, kao i smanjenje nivoa stradanja u saobraćaju kroz edukaciju svih učesnika u saobraćaju, navedeno je u saopštenju.

BONUS VIDEO

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".