To područje, udaljeno oko 665 kilometara severno od glavnog grada Santiaga, minirala je kanadska kompanija Lundin Mining, piše Guardian.

Sernageomin, nacionalna služba za geologiju i rudarstvo, postala je svesna rupe u subotu pa je poslala stručno osoblje na to područje, rekao je direktor službe David Montenegro.

Foto:Jutjub printskrin/CN Post

 

- Postoji znatna udaljenost, otprilike 200 metara do dna. Nismo otkrili nikakav materijal u rupi, ali smo videli prisutnost velike količine vode - rekao je Montenegro.

Nakon otkrivanja rupe, područje je odmah izolovano.

Sernageomin je izvestio o zatvaranju područja od ulaza do gradilišta rudnika Alcaparrosa, koji se nalazi u blizini rupe. Firma Lundin Mining je juče saopštila da rupa nije uticala na radnike, kao ni na zajednicu.

- Nakon otkrivanja rupe, područje je odmah izolovano i obaveštena su nadležna regulatorna tela. Tehnička analiza je u toku kako bi se utvrdio uzrok nastanka rupe. Najbliža kuća udaljena je 600 metara od rupe, a naseljena područja i javna služba udaljeni su gotovo kilometar od mesta nastanka rupe -  saopštila je kanadska kompanija.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".