То подручје, удаљено око 665 километара северно од главног града Сантиага, минирала је канадска компанија Лундин Мининг, пише Гуардиан.

Сернагеомин, национална служба за геологију и рударство, постала је свесна рупе у суботу па је послала стручно особље на то подручје, рекао је директор службе Давид Монтенегро.

Фото:Јутјуб принтскрин/CN Post

 

- Постоји знатна удаљеност, отприлике 200 метара до дна. Нисмо открили никакав материјал у рупи, али смо видели присутност велике количине воде - рекао је Монтенегро.

Након откривања рупе, подручје је одмах изоловано.

Сернагеомин је известио о затварању подручја од улаза до градилишта рудника Алцапарроса, који се налази у близини рупе. Фирма Лундин Мининг је јуче саопштила да рупа није утицала на раднике, као ни на заједницу.

- Након откривања рупе, подручје је одмах изоловано и обавештена су надлежна регулаторна тела. Техничка анализа је у току како би се утврдио узрок настанка рупе. Најближа кућа удаљена је 600 метара од рупе, а насељена подручја и јавна служба удаљени су готово километар од места настанка рупе -  саопштила је канадска компанија.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".